Desplegar menú lateral
Jornada de camp

+AMETLLA: visita de les finques de la Xarxa Experimental del cultiu de l’ametller en alta densitat

Data: 08-08-2019 Ubicació: Les Borges Blanques Preu: Gratuïta

En els últims anys, l’ametller s’està implantant en noves àrees regables, considerant l’ametller com un nou fruiter i fent que la seva intensificació presenti un potencial productiu fins ara desconegut. L’èxit del cultiu de l’ametller en alta densitat es basa en la precocitat de l’entrada en producció i de l’elevat potencial productiu, a més de tractarse d’un model pràcticament mecanitzable en les tasques de poda i recol·lecció.

És per aquests motius, que el grup de Fruita Seca del programa de Fructicultura de l’IRTA, ja fa uns anys que està treballant per a obtenir i determinar els paràmetres agronòmics i productius per tal de reduir el període improductiu i rendibilitzar l’explotació des del primer dia.

Dins d’aquest projecte demostratiu +AMETLLA, s’ha creat una xarxa experimental de plantacions, amb assajos IRTA i finques comercials de referència, per tal de ser un itinerari formatiu per al sector.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració ‘Projecte demostratiu per a la implantació de models d’alta densitat en plantacions comercials d’ametller’, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.