Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

DEMOBIT: balanç del primer any de projecte i risc de bitter pit per al 2019

Data: 23-07-2019 Ubicació: Lleida Preu: Gratuïta

Un any més, productors i distribuïdors de poma s’han d’enfrontar a la possible aparició del bitter pit. Conèixer el risc de bitter pit abans de la recol·lecció pot ajudar als pagesos a implementar mesures destinades a reduir-ne la incidència i, a les centrals, a detectar partides amb un alt potencial abans que aquestes entrin a la cadena de distribució.

En els darrers anys, l’IRTA a posat a punt un model integral per determinar el risc de bitter pit que inclou tant mètodes mineralògics com d’inducció de símptomes. Al 2018 es va iniciar el projecte demostratiu DEMOBIT per donar a conèixer i implementar aquest model a diferents plantacions comercials de poma. En aquesta jornada es volen compartir els resultats i experiències obtingudes durant aquest primer any de projecte, així com fer un pronòstic del risc del bitter pit per aquest 2019 a partir dels resultats dels anàlisis mineralògics realitzats 60 dies després de la floració.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Demostració de diferents metodologies per la predicció del bitter pit en poma Golden – DEMOBIT”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

 

Etiquetes: