Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

DEMOBIT. Predicció del bitter pit a partir de l’anàlisi mineralògica en poma

Data: 27-06-2018 Ubicació: La Tallada d'Empordà

Productors de poma i centrals fructícoles, cada any s’enfronten a una pèrdua de producció a causa de l’aparició del bitter pit. Tot i que l’alteració pot presentar-se en el moment de la collita, els fruits recol·lectats sans poden desenvolupar els símptomes durant la conservació i/o distribució, ocasionant greus pèrdues tant a productors, com a centrals i distribuïdors.

Conèixer el risc de bitter pit abans de la recol·lecció pot ajudar als pagesos a implementar mesures destinades a reduir-ne la incidència i, a les centrals, a detectar partides amb un alt potencial abans que aquestes entrin en la cadena de distribució.

Des de l’IRTA s’ha desenvolupat un model de predicció de bitter pit per plantacions de poma Golden basat en dos tècniques diferents: l’anàlisi mineralògica de fruit a primavera i l’anticipació de símptomes abans de collita.

En aquesta jornada es vol presentar en que es basa l’anàlisi de primavera per predir el bitter pit i la seva metodologia per a un correcte mostreig. Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Demostració de diferents metodologies per la predicció del bitter pit en poma Golden – DEMOBIT”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.