Desplegar menú lateral
Visita tècnica

Dies del reg al Segarra Garrigues. Adaptació de la poma de muntanya i assaig de reg

Data: 05-09-2019 Ubicació: Ribelles Preu: Gratuïta

Trobar alternatives de conreu rendibles en els nous regadius del SegarraGarrigues és una de les preocupacions dels agricultors del territori i dels/les joves que es volen incorporar en el sector.

Cultivar i comercialitzar poma de qualitat, de la mà d’una agroindústria que actuï com a motor, utilitzant varietats adaptades a les cotes més altes de la zona del Segarra-Garrigues pot ser una bona oportunitat per dinamitzar l’economia d’aquesta zona rural i fixar la seva població.

L’Associació ACORD en el seu afany per promoure la cooperació vertical entre agroindústries i explotacions agràries, capta l’interès de Fruits de Ponent d’Alcarràs, que busca cultivar poma de qualitat en el territori i ho aconsegueix amb la col·laboració de Cal Planes, amb la plantació el 2014 de la finca Pilot de Ribelles. Ara amb l’impuls econòmic del PECT Motors pel Segarra-Garrigues s’instal·la una plataforma experimental de reg, dirigida per l’IRTA.

Aquesta visita tècnica pretén explicar el projecte, l’evolució del mateix, així com, oferir la visita a tots els interessats en conèixer-la.

 

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través d’ACORD: A l’atenció d’Anna Macià mitjançant l’adreça de correu electrònic tecnica@associacioacord.com També us podeu inscriure a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

 

Etiquetes: