Desplegar menú lateral
Seminari tècnic

FONGFRUIT. Factors que limiten la desinfecció de palots de fruita: protocols de presa de mostra i identificació de fongs

Data: Del 04-04-2019 al 25-04-2019 Ubicació: Lleida Preu: Gratuïta (cal inscripció prèvia)

* Aquest seminari es fa durant 3 dies: 4, 11 i 25 d’abril de 2019.

 

La desinfecció i profilaxi és un tema de gran importància a les centrals de fruita, no només per garantir la innocuïtat dels aliments sinó també per evitar pèrdues durant la conservació i posterior vida útil del producte. Les pomes i peres es conserven durant llargs períodes de temps, això implica un risc elevat de podridures, essent Penicillium expansum i Rhizopus stolonifer, les dues espècies que majoritàriament afecten als fruits durant la conservació i poden provocar pèrdues importants a les empreses. La disminució de fungicides a la postcollita, ja sigui per la limitació de matèries o per l’interès de les empreses i mercats en oferir una fruita sense productes químics, ha fet créixer la necessitat de combatre, mitjançant mesures preventives com la desinfecció, aquesta càrrega contaminant.

L’objectiu d’aquesta proposta és formar tècnics i encarregats de centrals fructícoles en la desinfecció d’envasos de fusta i plàstic, donant criteris tècnics per a l’elecció del desinfectant més adient en cada cas, pautes correctes de maneig i protocols de presa de mostres, identificació de fongs i validació del procés de desinfecció. S’explicarà com es produeix la migració d’alguns desinfectants des de l’envàs a la fruita, i com això pot provocar presència de residus químics en el producte final.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració ‘Factors que limiten la desinfecció de palots de fruita: protocols de presa de mostra i identificació de fongs –FONGFRUIT’, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

* La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament fins al 28 de març.
* Places limitades: 20 persones

IMPORTANT: Es prioritzaran les inscripcions de personal d’empreses hortofrutícoles. Donada la limitació de places, només es podrà inscriure una persona per empresa.

Per a més informació podeu contactar amb l’IRTA Fruitcentre (Sra. Montse Palau Tel: 973 032850 (ext. 2541) – A/e: montserrat.palau@irta.cat)