Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Impuls del blat dur a Catalunya: G.O. DURCAT

Data: 05-06-2019 Ubicació: Almacelles i Sucs Preu: Gratuïta

“Catalunya genera més del 60% del negoci de la pasta i les sèmoles de tot l’Estat espanyol, amb una demanda interna que supera cada any les 100.000 tones de gra. Tot i això, el cultiu del blat dur és molt minoritari a les nostres contrades, el que fa que les necessitats de la indústria s’hagin de cobrir amb gra procedent d’altres zones d’Espanya i del sud de França.

El projecte DURCAT pretén oferir al sector cerealista una alternativa sostenible i innovadora per a diversificar la producció. El projecte pretén implementar un model productiu orientat a la qualitat que connecti la producció i el consum de pasta en una cadena curta de distribució amb total traçabilitat, donant alhora resposta a la demanda interna de la indústria catalana.

Aquesta jornada s’organitza en el marc del grup operatiu “DURCAT: Abastiment de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat de baix impacte ambiental, cadenes curtes de distribució i total traçabilitat”, finançat a través de l’Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014- 2020.”

 

Etiquetes: