Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Infraestructures ecològiques per a la promoció de la fauna

Data: 27-06-2019 Ubicació: Alfarràs Preu: Gratuïta

La demanda d’aliments produïts de manera respectuosa amb el medi ambient és cada cop més elevada. Aquest fet comporta una major necessitat d’incorporar mesures i pràctiques culturals que incrementin la sostenibilitat ambiental de les finques agrícoles. Una de les maneres d’aconseguir aquest objectiu és mitjançant la promoció de fauna auxiliar dins de l’explotació.

Per aquest motiu, organitzem una jornada taller per tal que tant agricultors i agricultores com tècnics i tècniques aprenguin a construir i gestionar refugis i nius per a enemics naturals de plagues i insectes pol·linitzadors. Així doncs, aquesta jornada s’estructura en dues parts: una de caire teòric en la que s’explicaran els conceptes bàsics per a la construcció i gestió de nius i refugis, i una altra de pràctic en la que es visitarà la finca de fruiters de l’Escola d’Alfarràs per tal de dur a terme pràctiques de reconeixement i mostreig de fauna auxiliar i d’analitzar els millors llocs on instal·lar refugis i nius.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Itinerari tècnic per a la promoció de fauna auxiliar mitjançant infraestructures ecològiques, ITINECO”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.