Desplegar menú lateral
Jornada tècnica de referència

XXIII Exposició comentada de varietats de préssec i nectarina

Data: 05-09-2019 Ubicació: Alcarràs Preu: Gratuïta

De nou ens retrobem a l’Exposició de Varietats de Préssec i Nectarina que com cada any, i ja en són 23, organitza l’IRTA.

Aquesta jornada anual continua sent un punt de trobada per a tècnics, productors i viveristes. Enguany, a més de les ponències sobre les noves varietats de préssecs i nectarines, també hem convidat als principals obtentors del sector a exposar les seves novetats. Per això, hi haurà una petita zona d’exposició i els obtentors també intervindran a la sala de ponències per tal que ens donin a conèixer els seus darrers avenços.

El préssec continua essent un dels cultius de fruita dolça més important a Catalunya i particularment a la demarcació de Lleida. Però el sector canvia, es renova, busca alternatives… en definitiva, és un sector dinàmic. Per aquest motiu, és destacable la selecció de varietats amb les quals els productors puguin ser competitius.

En el transcurs de la jornada es presentaran les noves varietats i s’aportarà també altra informació d’actualitat, com ara, la susceptibilitat a gelades primaverals i danys per fred en postcollita.

Aquesta actuació forma part de l’ activitat de demostració “Eines per l’aclarida mecànica en presseguer – JUSTFRUIT”, finançada a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Etiquetes: