Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Jornada fructícola de tardor

Data: 16-10-2018 Ubicació: La Tallada d'Empordà Preu: Gratuïta

Mas Badia organitza la tradicional Jornada tècnica fructícola de tardor amb l’exposició de varietats de poma. Enguany es farà especial èmfasi en les novetats que poden ser una oportunitat per al sector, tant en varietats com en portaempelts.

Es presentaran els darrers coneixements en el control del bitter pit i també en Alternaria i la nova plaga Halyomorpha halys. Es revisarà la situació del foc bacterià a casa nostra i es parlarà dels broquets en termes d’optimitzar els tractaments fitosanitaris.

Aquest any, l’exposició de maquinària s’enfocarà al desherbatge mecànic amb diferents eines de sega i treball del sòl i també amb una nova tècnica basada en l’aplicació d’aigua a alta pressió.

La mirada a altres zones fructícoles del món es farà a Washington de la mà del Sr. Stefano Mussachi, especialista en la producció de poma, i concretament en els sistemes de conducció dels arbres.

La jornada va adreçada a fructicultors, tècnics i comercials del sector de producció de poma. Un part de la jornada forma part de les activitats de demostració “Varietats alternatives a la ‘Golden Delicious’ de tipologia groga“, “Demobit” i “Gestió de la coberta vegetal a la línia dels arbres amb maquinària com a alternativa als herbicides”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.