Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors entorn d'un aliment únic

Data: 15-11-2018 Ubicació: Barcelona Preu: Entrada gratuïta (cal inscripció)

La llet i els productes làctics han passat de ser considerats “superaliments” a ser aliments qüestionats per una part de la població.

Actualment tenim accés a tota mena d’informació gràcies a les xarxes socials. Però aquestes informacions no sempre són prou rigoroses: les opinions i dades circulen ràpidament obviant qualsevol rigor científic i de contrast de les fonts.

Aquesta jornada té l’afany d’aclarir idees no prou contrastades, amb criteris científics sobre les propietats i beneficis de la llet i els seus productes derivats, així com també el seu valor en la història, cultura i economia del nostre país.

 


PROGRAMA:


9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació


10.00 h Presentació de la Jornada

    Sr. Anton Gasol, degà del Col·legi d’Economistes.
    Sra. Elisenda Guillaumes, directora general d’Agricultura i Ramaderia.
    Sr. Jordi Riembau, president de Llet Nostra.


10.10 h La importància del consum de llet des de la infantessa i al llarg de la vida i en la seva inclusió dins de la Piràmide Alimentària infantil de Dieta Mediterrània

Dra. Nancy Babio, coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la URV de Reus, i investigadora adscrita al CIBEROBN.


10.40 h Desmuntant “Fake News”

Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA.


11.10 h Diferents valors de la llet
  · L’impacte econòmic de la producció de la llet
  Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes.
  · Història i tradició de la llet al Mediterrani
  Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània.
  · La llet i derivats en l’alimentació infantil
  Dra. Gemma Colomé Rivero, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital de nens de Barcelona.


11.40 h Taula rodona

  Sr. Francesc Reguant, economista i director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes.
  Sra. Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània.
  Dra. Gemma Colomé Rivero, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital de nens de Barcelona.
  Dr. Xavier Felipe, investigador de l’IRTA.
  Dra. Nancy Babio, URV i investigadora adscrita al CIBEROBN.


12.00 h Cloenda de la Jornada
  Dr. Josep Usall, director general de l’IRTA.
  Sr. Lluís Clotet, president Cadí.


12.10 h Tast de formatges
  Sr. Florenci Bayés, expert en formatges.
  Sra. Marta Garrón, investigadora de l’IRTA.

 


ORGANITZA:

     


LLOC DE REALITZACIÓ:


Col·legi d’Economistes de Catalunya
Plaça Gal·la Placídia,
08006 BARCELONA

(Com arribar-hi)

 


CONTACTE:


Per qualsevol dubte o consulta podeu contactar amb:

IRTA: Sr. Javier Tobal (Tel.: 93 467 40 67 /ext. 1141)

LLET NOSTRA ALIMENTÀRIA: Sr. Gabriel de Mariscal (Tel.: 93 226 57 94)