Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Tecnologia d’elaboració de pasta filada

Data: 20-02-2020 Ubicació: Monells Preu: Gratuïta

La pasta filada és una tipologia de formatge de consum habitual en la nostra societat però poc elaborat en les formatgeries catalanes. Són formatges com la Mozarella, Burrata, Provolone, Cacciocavallo, entre d’altres.

La major part dels formatges de pasta filada del mercat es realitzen amb acidificació química, per contra dels formatges frescos de pasta filada artesans, on s’utilitza fermentació microbiana, donant un gust/aroma molt més intens i agradable. Es vol mostrar al sector la tecnologia d’elaboració de formatge de pasta filada, per a que les formatgeries puguin incorporar-la dins els seus processos d’elaboració i ampliar el seu catàleg de formatges.

Conèixer en profunditat aquestes tecnologies d’elaboració de formatges dona eines al sector per a permetre millorar la diversificació en la producció de formatges a Catalunya.

Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Innovacions en l’elaboració de formatge i iogurt”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.