Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

VIII Jornada de fructicultura de muntanya

Data: 08-11-2018 Ubicació: Sant Llorenç de Morunys Preu: Gratuïta

Ja en plena tardor ens trobem a les portes de la VIII Jornada de fructicultura de muntanya que enguany es realitzarà a Sant Llorenç de Morunys (el Solsonès), punt clau per al desenvolupament del projecte de fructicultura de muntanya en el vessant de producció ecològica. Els entrebancs en aquest projecte, com era d’esperar, són recurrents. Si al 2017 les gelades d’abril varen malmetre una bona part de la producció en finques sense protecció antigelada, aquest 2018 la primavera més plujosa al Pirineu en 75 anys ha ocasionat una greu afecció de motejat en moltes finques comercials.

És per això, i pel fet d’estar al bressol d’on va néixer l’Associació Biolord, que a més a més d’exposar l’estat actual del projecte de fructicultura de muntanya, es dedicarà una part a l’experiència italiana en l’elecció varietal i producció ecològica. Es comptarà també amb la presència d’un destacat productor i comercialitzador de fruita ecològica. A més a més, es dedicarà una ponència al motejat i a eines de predicció i mesures de control disponibles, per finalitzar amb una taula rodona sobre experiències de valorització de poma de muntanya. La jornada clourà amb la visita a diferents finques de l’Associació Biolord en producció ecològica a Sant Llorenç de Morunys.

Un cop més la jornada vol facilitar la interacció i els contactes entre tots els assistents a més d’aportar informació puntual i útil sobre els temes de màxim interès.