Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

Viticultura ecològica o convencional: resultats del projecte VINOVERT

Data: 29-04-2019 Ubicació: Vilafranca del Penedès Preu: Gratuïta

Jornada de presentació de resultats del projecte InterregSUDOE “Vins, Competitivitat, Polítiques Mediambientals i Sanitàries de las empreses-Acompanyament cap a la posta en marxa de metodologia” VINOVERT.

És un projecte innovador i estructurat pel sector vitivinícola de la regió SUDOE. El seu objectiu principal és garantir la competitivitat a llarg termini de les empreses. Per a això caldrà adaptar-se al nou tipus de demanda, enfocada a vins considerats més “nets” des del punt de vista sanitari i mediambiental. VINOVERT reuneix diverses disciplines de recerca (economia, sociologia, agronomia, enologia, química), empreses (viticultors, cooperatives, comercialitzadores, proveïdors enològics) així com institucions (interprofessionals, CRDO). El projecte busca l’aportació de solucions que donin prova d’eficàcia i capacitat real d’aplicació, tant en el pla social com organitzatiu.

S’analitzaran i sotmetran a l’opinió dels consumidors, en el marc de mercats experimentals, les solucions a llarg termini per resoldre la crisi mediambiental del sector, a mitjà termini per comprometre’s en la reducció de pesticides i a curt termini per reduir els inputs en la fase de vinificació.

La jornada és gratuïta, però es necessari inscriure’s abans del 25 d’abril, ja que l’aforament és limitat.

Per a més informació podeu contactar amb l’IRTA a través de: Sandra Altabas (Tel.:934 674 040 Ext. 1307- A/e: sandra.altabas@irta.cat)