Desplegar menú lateral
Jornada tècnica de referència

XIX Jornada intercomarcal sobre el cultiu del panís

Data: 10-03-2020 Ubicació: Mollerussa Preu: Gratuïta

El programa de jornades tècniques de la 148a Fira de St. Josep de Mollerussa s’inicia amb aquesta XIX Jornada intercomarcal sobre el cultiu del panís, que ha esdevingut jornada de referència del sector productor a Catalunya.

La jornada està marcada de fons per la important incidència en la producció que ha tingut l’aranya en aquesta passada campanya. A banda d’aquesta, s’abordaran també altres problemàtiques actuals del cultiu, majoritàriament de tipus fitopatològic.

L’entrada en vigor del Decret 153/2019 sobre fertilització tindrà previsiblement incidència en la sistemàtica tradicional de l’adobat en panís. La jornada inclou també aquesta temàtica i la discussió d’estratègies per a l’optimització de la fertilització del cultiu en el nou marc legal. A la jornada es presentarà també la nova aplicació per a dispositius mòbils creada pel DARP per tal de facilitar determinats tràmits relacionats amb la DUN.

La informació sobre la situació actual de les micotoxines s’ha generat en el marc del projecte demostratiu “Pràctiques agronòmiques per a la disminució del contingut en micotoxines en blat de moro per a gra (AGROMIC)”, finançat a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.