Desplegar menú lateral
05/11/2019

Agustí Romero, premi Primera Premsada 2019 de la Granadella

El diumenge 3 de novembre, el Dr. Agustí Romero, especialista en olivicultura i elaiotecnia del Programa de Fructicultura a l’IRTA, va rebre el premi “Primera premsada” a la seva trajectòria professional, durant els actes de la Fira de l’oli “La Primera premsada. Oli, art i gastronomia” de La Granadella.

En aquesta edició de la fira es va oferir una jornada tècnica, on el Dr. Romero va explicar què són els olis prèmium i va presentar l’Oficina de l’oli, una eina del Departament d’Agricultura al servei del sector.

Agustí Romero és doctor enginyer agrònom per la Universitat de Lleida (UdL) i membre del Panell Oficial de Tast d’Olis de Catalunya. Actualment centra la seva activitat en l’avaluació agronòmica de varietats d’olivera i el desenvolupament de programes de millora de la qualitat dels olis de Catalunya. És coautor de més de 100 articles científics i de més de 80 de divulgació. Participa com a professor col·laborador de diversos cursos internacionals i màsters. També és assessor del Consejo Oleícola Internacional i ha participat com a jurat en diversos concursos internacionals d’oli.