Desplegar menú lateral
05/03/2020

Alternatives als cultius tradicionals de cereals d’hivern, de la mà de l’IRTA i Ruralcat

El portal Ruralcat, “la comunitat virtual agroalimentària i del món rural” creada per la Generalitat, ha publicat recentment el Dossier Tècnic no. 101, que dedica a les alternatives als cultius tradicionals de cereals d’hivern a Catalunya.

Aquesta edició del Dossier Tècnic ha estat elaborada i coordinada íntegrament des del Programa de Cultius Extensius Sostenibles de l’IRTA. Al mateix es tracta sobre els beneficis de la diversificació dels cultius de cereals, una bona forma de millorar la sostenibilitat i de protegir-se contra els canvis en la fluctuació dels preus, així com de les inclemències fitosanitàries o climàtiques.

Els articles que hi trobareu aporten informació sobre la colza, el blat dur i l’espelta, com a exemples de cultius complementaris als convencionals: La colza com a cultiu beneficiós a l’hora d’integrar-lo a les rotacions i el seu interès com a alternativa al monocultiu de cereal, l’espelta com a una de les noves demandes per part dels con­sumidors i el blat dur com a producte demandat per la nostra indústria.

Alguns dels autors que hi trobem, investigadors i investigadores de l’IRTA, són Conxita Royo, Dolors Villegas, Fanny Alvaro, Antoni López, Joan Serra, Josep Anton Betsebé o Roser Sayeras. També Joaquim Bellvert, Xavier Vallverdú del programa d’Ús Eficient de l’Aigua en l’Agricultura o Assumpció Anton de Gestió Integral de Residus Orgànics.

El ‘Dossier Tècnic’ és una publicació del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de caràcter monogràfic sobre aspectes rellevants de l’activitat agrària, ramadera, alimentària, pesquera, forestal i del món rural, realitzada amb la col·laboració d’experts de l’administració, de universitats i centres de recerca i del sector.

Si feu clic a la imatge podreu accedir directament al Dossier Tècnic 101, al portal Ruralcat: