Desplegar menú lateral
24/07/2020

Dos Treballs Finals de Grau realitzats a l’IRTA, premiats pel Patronat Politècnica de la UdG

Clara Barnés i Mar Giró amb els seus premis
Mar Giró (esquerra) i Clara Barnés (dreta)

Estem d’enhorabona! Dues estudiants a l’IRTA han rebut un gran reconeixement aquest 15 de juliol gràcies als seus Treballs Finals de Grau (TFG) en el marc de la 25a. edició dels Premis Patronat Politècnica de la Universitat de Girona (UdG).

Són Mar Giró i Clara Barnés, que van guanyar respectivament el premi pel TFG amb més aplicabilitat pràctica i el premi del Grau en Innovació i Seguretat Alimentària. Cadascun del premis té una dotació de 600 euros.

El treball de Mar Giró va ser dirigit per l’Elena Fulladosa i en Josep Comaposada, del programa de Tecnologia Alimentària. Tracta de determinar la composició i la qualitat de la carn separada mecànicament amb un sistema basat en la tecnologia d’espectroscòpia d’infraroig proper (NIR) de baix cost.

Per altra banda, el TFG de Clara Barnés tracta varies propostes per valoritzar el peix blau i així millorar la competitivitat del sector pesquer. Ja havia estat premiat abans per l’IEC el passat juny, i va ser cotutoritzat per part de l’IRTA per la investigadora Elsa Lloret, també del programa de Tecnologia Alimentària.

Premiats dels 25 Premis Patronat de la UdG (font: Patronat Politècnica UdG)

L’acte de l’entrega de premis va tenir lloc a la tarda del 15 de juliol a l’Auditori Manel Xifra del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, que va comptar amb totes les mesures d’aforament (reduït) i seguretat derivades de la situació sanitària actual. El Jurat va estar constituït pels membres de les empreses del Patronat, amb l’assessorament dels coordinadors d’estudis pertinents.

Més informació sobre el premis: https://patronateps.udg.edu/premis/25a-edicio-premis-patronat-politecnica-pfc/