Desplegar menú lateral
10/09/2019

Dues autores de l’IRTA guanyen el Premi a l’article Tècnic de la Fira de Sant Miquel

Carolina Font i Gemma Reig (del programa de Fructicultura a l’IRTA Fruitcentre) han estat coautores, juntament amb Pierre Mignard, Jesús Val i Maria Angeles Moreno (del CSIC) de l’article guanyador de la 4a edició del Premi a l’Article Tècnic Agràri. Aquest certamen s’inclou dins del 48è Premi del Llibre Agrari de la Fira agrària de Sant Miquel.

L’article tècnic “Calidad del fruto en variedades de melocotonero y nectarina del Banco de Germoplasma de la Estación Experimental de Aula Dei” realitza un estudi comparatiu de 35 varietats del Banc de Germoplasma de presseguer de l’Estació Experimental Aula Dei (Saragossa), en el que en destaquen les qualitats alimentàries i nutricionals (antioxidants), de les varietats estudiades.

Varietats quasi oblidades com l’Alcanyís 1, la Borratxo de Jarque, Calabacero, la Miraflores o la Sudanell 1 destaquen per la fermesa dels seus fruits o els valors superiors en compostos antioxidants en comparació amb les varietats de préssec i nectarines que actualment s’estan utilitzant, el que les fa interessants per a incorporar en futurs programes de millora.

El 4t Premi de l’Article Tècnic Agrari està dotat amb 1.000 euros que els seran entregats en la cerimònia de cloenda de la Fira Agrària de Sant Miquel el proper dia 29 de setembre.

L’article va ser publicat al no.63 de la Revista Fructicultura

Aquest article és el resultat del treballs realitzats a la tesi doctoral de la investigadora Carolina Font, a l’Aula Dei-CSIC (Saragossa), que també va ser premiada per la Universitat de Lleida amb el premi Extraordinari de Doctorat.

“Els treballs fan incidència en l’interès per preservar les varietats autòctones espanyoles per al seu ús en futurs programes de millora, i sobretot en donar valor al patrimoni dels recursos fitogenètics, reivindicant el seu interès per a la millora i per a les generacions futures” destaca Carolina Font.