Desplegar menú lateral

Aigües Marines i Continentals

 

El programa Aigües Marines i Continentals de l’IRTA se centra en l’investigació i el control ambiental de rius, aiguamolls, estuaris i àrees costaneres.

Aquest programa realitza investigacions sobre la gestió sostenible dels recursos hídrics, els recursos de pesca i aqüicultura i les interaccions entre l’agricultura i la biodiversitat, així com la conservació d’espècies protegides i la restauració d’àrees naturals. També estudia els efectes de la contaminació, els perills naturals, inclòs el fitoplàncton tòxic, l’ús intensiu d’aigua i les espècies invasores.

Una de les activitats del programa inclou el monitoratge del medi ambient marí a les àrees de recol·lecció de mariscs relacionades amb la qualitat de l’aigua i la seguretat alimentària dels mariscs. Aquesta activitat inclou l’avaluació de dades ambientals i oceanogràfics, fitoplàncton tòxic i toxines marines, indicadors microbiològics i contaminants. Una línia específica d’investigació està dedicada a l’estudi del fitoplàncton tòxic, la dinàmica de la població i les toxines aquàtiques. Es fa especial èmfasi en el desenvolupament de mètodes per a la detecció de microalgues, patògens, toxines, altres compostos naturals i contaminants, inclòs l’anàlisi instrumental, assajos bioquímics, biosensors i assajos basats en cèl·lules.

El programa també se centra en l’estudi de l’impacte del canvi climàtic als ecosistemes aquàtics costaners i continentals de la Mediterrània, la seguretat alimentària i, en particular, els efectes del canvi climàtic i com ens hi podem adaptar.

 


 

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment