Unitat mixta IRTA-Ordesa

La Planta Pilot IRTA-Ordesa

La planta pilot IRTA-ORDESA permet la realització de processos a escala per al desenvolupament de nous productes làctics. Ubicada a Monells (Girona), compta amb una superfície útil de 400 m2. La instal·lació disposa de 5 sales en les que es realitzen les etapes principals del processat.

Es tracta d’una planta multifuncional, doncs no solament permet desenvolupar aliments amb base làctia, si no també treballar amb productes d’origen vegetal, begudes funcionals i sucs de fruites, entre d’altres. La seva capacitat li permet estar disponible, sota comanda prèvia, per a d’altres empreses que no disposin d’un equipament com aquest i necessitin escalar les seves proves a nivell industrial. La nova instal·lació ha estat concebuda per treballar en lots amb un màxim de producció de 500 kg en líquid i 100 kg en pols, fet que suposa un important estalvi tant en temps com en costos de producció, aproximadament un 70% menors en comparació amb una planta industrial estàndard.

Equipaments

Serveis que ofereix

La planta pilot ha estat dissenyada especialment per a la investigació i desenvolupament de nous productes i també ingredients, complint els més estrictes estàndards en seguretat alimentària. El seu especial disseny permet una adequada flexibilitat en la planificació i en el desenvolupament de les proves, estant preparada per a l’assaig de productes a escala comercial.

Aquests poden ser d’origen lacti en pols o líquid: llets, concentrats lactis, fórmules làcties i, també, d’origen vegetal: orxates, llets de soja, llets d’ametlles, llets de cereals (arròs, civada), sucs i productes amb ingredients funcionals. Tots aquests serveis s’ofereixen amb una absoluta confidencialitat.

Contactes

Grau Matas

Responsable de les Plantes Pilot de Productes Lactis i Líquids

grau.matas@irta.cat

Manel Martín

Director de Desenvolupament de Producte

manel.martin@ordesa.es

Fabián Torres

Responsable de la planta pilot

fabian.torres@ordesa.es