Desplegar menú lateral
01/03/2017

Kellogg i l’IRTA col·laboren per fer més rendible i sostenible el cultiu de l’arròs del Delta de l’Ebre

El rendiment del cultiu d’arròs creix per quart any consecutiu a les parcel·les que participen al programa OriginsTM de Kellogg

L’IRTA i Kellogg formen els arrossers del Delta de l’Ebre per a que puguin millorar la rendibilitat i la sostenibilitat dels cultius

Des de l’any 2012 s’està portant a terme al Delta de l’Ebre el programa Origins™ de Kellogg, que té per objectiu millorar la sostenibilitat del cultiu de l’arròs a partir de tres pilars: l’econòmic, el social i el mediambiental.

Els camps d’arròs del Delta de l’Ebre que participen al programa Origins™ de Kellogg han experimentat per quart any consecutiu un increment del rendiment mitjà respecte el rendiment mitjà de la zona. A l’última collita, recollida a l’octubre de 2016, aquest increment ha arribat al 5%, tot i que les baixes temperatures de començament de temporada van afectar negativament la producció d’algunes de les parcel·les.

Més del 20% de la superfície arrossera del Delta de l’Ebre aplica les 10 Millors Pràctiques en el cultiu de l’arròs identificades i posades en marxa per l’IRTA, gràcies al programa Origins™ de Kellogg. D’aquestes, destaquen l’anàlisi de sòl, recomanacions de fertilització, de sembra, de maneig d’aigua i mètodes d’identificació i control de males herbes, plagues i malalties.

L’IRTA també ha creat un pla de formació i assessorament dirigit a tècnics i agricultors amb la finalitat d’estendre aquestes bones pràctiques agronòmiques per a què es puguin optimitzar els recursos, millorar la rendibilitat del cultiu i disminuir l’impacte ambiental.

Dins d’aquest pla, el dia 28 de febrer s’ha celebrat una Jornada de Portes Obertes amb la participació de més de 300 assistents per donar a conèixer a la resta de productors d’arròs del Delta de l’Ebre els detalls i els resultats del programa, amb l’objectiu d’estendre’n els beneficis a tota la regió arrossera. La informació ha estat presentada per tècnics de l’IRTA i pels propis agricultors participants al programa Origins™ que han explicat la seva experiència. Un dels aspectes que s’ha destacat ha estat la millora de la rendibilitat de les parcel·les vitrina, gràcies a l’adaptació de la fertilització després d’analitzar les necessitats específiques del sòl.

Des de fa dècades, Kellogg utilitza arròs produït a Espanya com a matèria prima per a l’elaboració de cereals d’esmorzar, entre altres, Choco Krispies y Special K. S’elaboren a la planta de Kellogg de Valls (Tarragona) i s’exporten a més de 20 països.