Desplegar menú lateral
12/09/2019

La jornada RECOMEX es consolida com a referent en el sector dels cultius extensius

La Hble. consellera Teresa Jordà durant la inauguració de l’acte

·  Més de 400 professionals del sector  assisteixen a la X edició de la jornada

·  L’activitat, organitzada per l’IRTA, ofereix informació als productors per prendre decisions per a la propera campanya

El passat 6 de setembre es va celebrar a Calaf la jornada “RECOMEX, Resultats d’assaigs i innovacions en cultius extensius d’hivern”, una jornada que forma part del PATT (Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura), i que ha esdevingut de referència per al sector dels cultius extensius.

L’objectiu de la jornada és el de presentar les principals problemàtiques i resultats de la recerca de la campanya anterior i les innovacions en els cultius extensius d’hivern, i compta amb la col·laboració d’organitzacions i d’empreses del sector, elements claus per a fer possible la innovació, com així ho va destacar el conductor de la jornada, Joan Serra.

Durant la jornada es tractaren diversos temes agrupats en tres grans blocs: sembra i material vegetal, fertilització i reg, i protecció fitosanitària. Així, una quinzena de ponents de l’IRTA, el DARP, la UdL o la UVic abordaren temàtiques com són els diferents tipus de tractament de llavor, les varietats de blat tou en ecològic, els mapes de rendiment, els adobs estabilitzats, el nou decret de gestió de la fertilització, les malalties com el fusarium, la cendrosa o les races de rovell groc, o el desherbatge mecànic, entre altres. Aquesta informació que es presenta durant la jornada als productors és necessària i clau en un moment on s’han de prendre les decisions per a la propera campanya.

Aquesta jornada va iniciar-se l’any 2009 a les comarques gironines, però al 2014 es va traslladar a la Segarra, la zona cerealícola més gran de Catalunya. Des d’aleshores, la participació ha anat augmentant al llarg dels anys fins al punt d’assolir els 400 assistents a l’edició de 2019.

La jornada RECOMEX és un acte interactiu on es combinen vídeos amb testimonis d’agricultors i tècnics, i exposicions presencials, i on es fomenta la participació del públic a través d’enquestes online en directe.

La documentació de la jornada es pot descarregar aquí, i els vídeos amb totes les presentacions es poden veure al canal de YouTube de l’IRTA.