Desplegar menú lateral
01/10/2019

L’IRTA col·labora en la 3a edició del Premi a la millor poma Golden

Aquesta setmana s’ha convocat la tercera edició del Premi Internacional a la Millor Poma Golden, organitzat per JARC-COAG i avalat per l’IRTA.

L’objectiu d’aquesta tercera edició del premi a la millor poma de la varietat Golden és, sobretot, atorgar reconeixement i estimular la labor que, tant productors com tècnics de les centrals hortofructícoles estan duent a terme per oferir al consumidor fruita d’excel·lent qualitat. 

El jurat estarà format per un grup d’experts de reconeixement i prestigi de l’IRTA i del sector fructícola, que decidirà els aspectes o atributs a valorar, i un panell de 6 panelistes, formats prèviament per l’institut de recerca en la descripció sensorial de la poma pel que fa a l’aspecte, l’olor, la dolçor, l’acidesa, el sabor i la textura. 

En David Borda, responsable del sector de fruita dolça del JARC-COAG explica que amb aquest premi es vol donar a conèixer els paràmetres que defineixen una bona poma Golden. Afegeix a més que el consum de fruita baixa cada any i sovint trobem fruita als lineals que no tenen gust de res perquè el criteri que predomina per omplir-los és l’aspecte i no el sabor. “Amb aquest premi volem que els consumidors siguin capaços d’especificar als comerciants quins paràmetres objectius, quant a dolçor, acidesa, fermesa o suculència, per exemple, vol que tingui la fruita d’aquesta varietat”, afirma Borda.

El veredicte es donarà a conèixer el 22 de novembre de 2019, durant la Jornada sobre Qualitat de Fruita que organitza JARC-COAG a Lleida, a través d’una roda de premsa, a la pàgina web de l’organització i la seva revista Món Rural.

Les inscripcions es poden formalitzar fins al dilluns 21 d’octubre, a través del correu electrònic (premsa2@jarc.cat).

Etiquetes: