Desplegar menú lateral
10/05/2019

L’IRTA orienta sobre envasament i seguretat alimentària en nous productes

· L’equip de expertes de l’IRTA de Monells van organitzar aquesta jornada demostrativa

· Aquesta jornada forma part de les activitats demostratives CREATIVACIÓ

Foto de grup dels assistents a la jornada amb els ponents de l’IRTA

El passat 8 de maig, de forma conjunta amb el Departament d’Agricultura (DARP), l’IRTA va oferir una jornada demostrativa sobre envasament i seguretat alimentària dedicada als desenvolupament de nous productes.

I és que la creació de nous productes alimentaris més segurs i adaptats a les necessitats i desitjos dels consumidors (amb menys additius o una vida útil més llarga, per exemple), és un factor d’innovació que pot resultar clau per a garantir la competitivitat de qualsevol empresa.

A les nostres instal·lacions de Monells (Girona), les nostres especialistes en tecnologia alimentària i conservació i seguretat alimentària van posar a disposició dels participants, de manera aplicada i pràctica, els seus coneixements científics i la seva experiència. Concretament, en relació amb el tema de l’envasament i la vida útil dels productes alimentaris.

La Dra. Anna Claret, coordinadora de la jornada, va fer la presentació en primer lloc als assistents. Seguidament, La Sra.Elsa Lloret va parlar sobre les raons i els procediments per adequar la tecnologia d’envasament als aliments. I per últim, la Dra. Anna Jofré va parlar sobre la manera d’establir la vida útil d’un aliment.

Aquesta jornada forma part de les activitats de demostració “CREATIVACIÓ“: La creativitat dirigida a la innovació en el desenvolupament de nous productes per a agrupacions de productors agroalimentaris”*.

*Operació 01.02.01 (transferència tecnològica) del PDR de Catalunya 2014-2020.