Desplegar menú lateral
09/02/2017

Primera jornada sobre l’anàlisi sensorial de l’oli d’oliva promoguda per l’IRTA i el segell Girona Excel·lent

El passat 31 de gener, l’IRTA i el segell ‘Girona Excel·lent’ (que promou la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona) van organitzar una jornada tècnica i gastronòmica sobre l’anàlisi sensorial aplicada a l’oli d’oliva dirigida a productors, restauradors i especialistes en aquest oli vegetal. La jornada, emmarcada en el conveni de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya, té l’objectiu d’afavorir el desenvolupament d’actuacions vinculades a la política industrial catalana.

Durant la jornada, els investigadors de l’IRTA, Anna Claret i Luis Guerrero, van explicar les bases de l’anàlisi sensorial com a disciplina científica, els aspectes clau del procés d’elaboració que poden influir en la qualitat final de l’oli d’oliva i la metodologia estandarditzada que s’utilitza per fer aquesta avaluació sensorial. Per finalitzar, es va fer una sessió de tast específic en què es van degustar, entre d’altres, els tres olis guanyadors del Girona Excel·lent 2016-2017: Oli de Pau, Oli Serraferran de Ventalló i Oli Picual de Brugarol.

Un dels objectius del segell “Girona Excel·lent” és impulsar, fomentar i difondre els productes agroalimentaris i les seves característiques. Amb aquesta finalitat es duen a terme jornades com la que va tenir lloc aquesta setmana a l’IRTA en què s’expliquen alguns dels criteris tècnics que es van aplicar en el procés de selecció dels productes del concurs d’enguany. Aquesta trobada també va servir per iniciar un nou format divulgatiu per apropar a potencials prescriptors les excel·lències gastronòmiques gironines.