Desplegar menú lateral
20/03/2019

Processament per altes pressions: Noves oportunitats per a la indústria Alimentària

El processament per altes pressions és una tecnologia innovadora que permet allargar la vida útil dels productes alimentaris i millorar a més la seva seguretat i qualitat, conservant les seves propietats sensorials (gust, textura, aroma…) en tractar-se d’un tractament no tèrmic. Gràcies a aquesta tecnologia, es poden obtenir productes mínimament processats amb una reducció o eliminació dels conservants.

Actualment, el processament per altes pressions es fa servir majoritàriament en productes carnis i en sucs de fruita, però té potencial per a ser aplicat a molts altres sectors.

Per això des del nostre centre a Monells (Girona) oferim el servei IRTALAB, que posa disposició de fabricants de productes, d’ingredients i tecnologies alimentàries les nostres plantes pilot.

Unes instal·lacions on realitzar proves i demostracions, i un espai de trobada des d’on desenvolupar projectes d’R+d+i.

Veure és creure

Formeu part d’una empresa agroalimentària catalana i esteu interessats en conèixer aquesta tecnologia i la seva aplicació en els vostres productes? El propers 27 i 28 de març organitzem unes sessions demostratives de processament per altes pressions a l’IRTA Monells.

Aquí, a més d’observar el procés en directe, podreu descobrir els fonaments, els requeriments i les aplicacions de la tecnologia. També oferim la opció d’avaluar sensorialment els productes tractats (inclosos els de les pròpies empreses) i que els participants se’ls puguin endur per a comprovar la seva vida útil.

Aquí trobareu més informació d’aquestes sessions:
·
27 de març
·
28 de març
Si us interessa, no dubteu en contactar amb
anna.jofre@irta.cat.

* Aquesta actuació forma part del projecte “Altes pressions hidrostàtiques per aliments més segurs, saludables i innovadors – HPPALIM ”, finançat a través de l’Operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.