Desplegar menú lateral

CALOSTRE:Impacte del maneig del calostre sobre la salut, i efectes a llarg termini dels vedells d'engreix i les vedelles de reposició de les explotacions lleteres

Data d'inici: 10/10/2018 Data de fi: 01/09/2020
Programa responsable: Producció de remugants

Investigador principal:

Entitats finançadores:

La supervivència dels vedells d’engreix i les vedelles de reposició és molt important per garantir la viabilitat de les explotacions. Hi ha nombrosos estudis de recerca que conclouen que l’impacte del maneig del calostre les primeres hores de vida dels nounats és molt important per a la seva supervivència i que té un impacte important a llarg termini.

La majoria d’aquests estudis s’han fet als Estats Units, Canadà, i altres països de la Unió Europea, però pocs s’han realitzat en el nostre país. El principal objectiu d’aquest projecte demostratiu és recopilar les estratègies que s’han descrit que tenen més impacte sobre la viabilitat dels animals i dur-les a terme en explotacions ramaderes del nostre entorn acompanyades d’un seguiment i recopilació de dades per part de tècnics del sector, amb la finalitat de mostrar als ramaders l’important impacte del maneig dels animals les primeres hores de vida.