Desplegar menú lateral

EUCLID: Palanca EU-CHINA per demostració de Control Integrat de Plagues

Data d'inici: 15/09/2015 Data de fi: 14/09/2019
Programa responsable: Protecció vegetal sostenible

Entitats finançadores:

Es necessiten mètodes de control de plagues més sostenibles per tal de reduir els efectes negatius dels plaguicides sobre la salut humana i el medi ambient . L’objectiu general d’Euclides és contribuir a assegurar la producció d’aliments per a una població cada vegada major a tot el món, mentre es desenvolupen enfocaments de producció sostenible que s’utilitzaran en l’agricultura europea i xinesa .

L’elecció dels cultius d’interès a Euclid, és a dir, tomàquets frescos, de taula i de vinificació, i les verdures de fulla (enciams, cols, etc.) , es basa en la seva importància econòmica per a la producció, tant per als europeus com per als xinesos, de fruites i verdures, però també com a exemple en la representació dels diferents sistemes de producció (vegetals de camp + d’efecte hivernacle i perennes llenyoses ). Això significa que les solucions del projecte es podrien utilitzar com a models per al desenvolupament d’accions similars per a d’altres cultius . El projecte s’estructura en 3 blocs de treball d’R+D (WP), una WP dedicat a la demostració al camp, un per a la difusió i una WP dedicada a la gestió de projectes .
El projecte aprofitarà el coneixement complet desenvolupat en els darrers anys sobre el Control Integrat de Plagues per adaptar i optimitzar les eines i enfocaments que no s’han aconseguit el camp o al mercat. A més , el consorci treballarà en el desenvolupament de solucions de gestió de plagues d’innovació d’alt potencial .

El consorci ha estat seleccionat per tal d’integrar en el procés d’investigació, des del principi, els principals usuaris finals dels resultats del projecte: associacions d’agricultors , les PIME, economistes i polítics. El consorci també té una bona cobertura dels dos experts europeus i xinesos, per tal d’aprofitar l’experiència de cada regió i d’adaptar, de manera més eficient, les solucions de maneig de plagues als problemes específics dels agricultors europeus i xinesos.

Pàgina web del projecte: