Desplegar menú lateral
Seminari tècnic

Criteris per maximitzar l'eficiència de les aplicacions de purins en cultius extensius (Sessió 3)

Data: 01-08-2019 Ubicació: La Tallada d'Empordà Preu: Gratuït

S’ha organitzat un seminari de formació per a tècnics amb l’objectiu de fer arribar a la pràctica del sector productor els elements bàsics per una utilització optimitzada de les dejeccions líquides com a fertilitzants dels cultius extensius. El seminari consta de tres sessions.

En la primera sessió (6 de novembre de 2018) es van tractar els aspectes relacionats amb la millora agronòmica que pot representar en la gestió de les dejeccions líquides i) la utilització d’equips (mànegues, enterradors,…) que permeten l’aplicació d’aquestes de forma més uniforme, en el moment adequat i augmentant-ne l’eficiència; ii) i la utilització de conductímetres per estimar la riquesa en nutrients. A més, es van detallar els recents canvis de legislació que forcen aquest canvi de tecnologia.

La segona sessió (14 de febrer de 2019) es va centrar, principalment, en les recomanacions de la utilització agrícola de dejeccions líquides (dosis i moments més adequats) i els efectes productius i de qualitat que representen.

Aquesta tercera sessió es concentrarà en divulgar els aspectes nous en la utilització agrícola de dejeccions ramaderes que incorpora el Decret 153/2019, de 3 de juliol, de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes, i en les noves utilitats de l’ús del conductímetre.

Aquest seminari forma part de l’activitat de demostració “Maximitzar l’eficiència de les aplicacions de purins en cultius extensius”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.