Desplegar menú lateral
Jornada tècnica

II Jornada del G.O. DURCAT: impuls del blat dur a Catalunya

Data: 05-03-2020 Ubicació: Almacells i Sucs Preu: Gratuïta

Catalunya genera més del 60% del negoci de la pasta i les sèmoles de tot l’Estat, amb una demanda interna que supera cada any les 100.000 tones de gra. Tot i això, el cultiu del blat dur és molt minoritari a les nostres contrades, el que fa que les necessitats de la indústria s’hagin de cobrir amb gra procedent d’altres zones d’Espanya i del sud de França.

El grup operatiu DURCAT pretén avaluar la viabilitat del cultiu de blat dur a Catalunya, oferint al sector cerealista una alternativa sostenible i innovadora per a diversificar la producció. La finalitat d’aquesta jornada és donar a conèixer els resultats de la campanya 2018-2019, fent especial èmfasi en la fertilització nitrogenada, una de les pràctiques de maneig del cultiu essencial per optimitzar la relació rendiment/qualitat del gra.

Aquesta jornada s’organitza en el marc del grup operatiu “DURCAT: Abastiment de la demanda de blat dur mitjançant producció de proximitat de baix impacte ambiental, cadenes curtes de distribució i total traçabilitat”, finançat a través de l’Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.