Desplegar menú lateral
16/02/2018

CREDA coordina el projecte PACTORES per analitzar els sistemes pastorals de la zona mediterrània

Els dies 29 i 30 de gener de 2018 va tenir lloc a la seu de CREDA-UPC-IRTA, a l’ESAB de Castelldefels, la reunió d’inici del projecte europeu PACTORES. Aquest projecte coordinat per CREDA-UPC-IRTA i amb una durada de tres anys, s’emmarca dins d’iniciativa ERANETMed i està format per un consorci de deu socis pertanyents a sis països de les diferents ribes del Mediterrani.

El paper d’IRTA en el projecte

CREDA coordina el projecte i té un paper destacat en el Work Package socioeconòmic, que estimarà la demanda social dels serveis que proporcionen els ecosistemes pastorals i analitzarà la cadena de valor dels seus productes.

La zona d’estudi a Catalunya es troba al Pirineu, a les comarques del Pallars (Sobirà i Jussà), on s’analitzaran els sistemes pastorals amb una visió de socioecosistema, com correspon a l’enfocament global del projecte.

PACTORES té per objectiu analitzar els colls d’ampolla en la viabilitat de les comunitats pastorals del Mediterrani, considerant dimensions socioeconòmiques, ambientals i de polítiques i identificant bones pràctiques. El projecte també pretén informar a audiències clau de la capacitat dels pastors de proporcionar serveis ecosistèmics a la societat.

Etiquetes: