Desplegar menú lateral

Fructicultura

Programa Fructicultura IRTA

La recerca que duu a terme el programa de Fructicultura busca optimitzar el procés de producció de la fruita de pinyol i llavor (préssec, poma, pera, albercoc i cirera, principalment), fruits secs (ametlla, nous i avellanes), cítrics, vinya i productes agroforestals com els pinyons o la fusta.

Un dels aspectes fonamentals és determinar el comportament (rendiment i qualitat del fruit) de diferents varietats, clons i portaempelts per a la majoria d’aquests cultius. Disposa de cinc programes de reproducció en poma, préssec, pera, ametlla i portaempelts de pera, que tenen un impacte important en la indústria fructícola.

El programa proporciona assessorament a denominacions d’origen i molins d’oli (almàsseres) en el seu programa de millora de la qualitat de l’oli d’oliva i pren part activament en el Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Al mateix temps, proporciona assessorament tècnic i agronòmic a productors de fruita i empreses per millorar els seus camps de cultius i sistemes de producció.

 


Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

Revisa aquest camp

S'ha enviat correctament
No s'ha pogut enviar correctament, prova en un altre moment