Desplegar menú lateral
27/09/2018

Nancy Peña defensa la seva tesi sobre noves metodologies d’analisi del cicle de vida en pesticides a Torre Marimon

El passat 21 de setembre, la doctorand Nancy Peña Valbuena va defensar la seva tesi doctoral  “Ecotoxicity assessment of pesticide use: methodological and modeling advances in LCA framework” a l’auditori Josep Tarragó de l’IRTA Torre Marimon. La tesi forma part d’un doctorat amb menció internacional de la Universitat Autònoma, amb una estada a la Aarhus University i la Denmark Technical University, i ha estat dirigida per Assumpció Anton (IRTA) i Peter Fantke (UB). El tribunal va qualificar la tesi d’excel·lent.

En els últims anys, en les eines d’anàlisi de cicle de vida (ACV) s’han assolit avenços significatius pel que fa a l’avaluació de l’ús de pesticides en agricultura. S’han desenvolupat una gran varietat de metodologies per quantificar els impactes degut a l’ús de pesticides en la salut humana, així com en els ecosistemes circumdants. Tanmateix, encara existeixen diverses limitacions metodològiques i inconsistències que dificulten una correcta estimació dels seus impactes en ACV.La tesi de la investigadora de l’IRTA Nancy Peña Valbuena busca contribuir, des del marc de l’ACV, en el desenvolupament de metodologies quantitatives per avaluar fraccions d’emissions i impactes en la toxicitat d’ecosistemes ocasionats per l’ús de pesticides.

 Els resultats obtinguts demostren la importància de considerar l’ús de pesticides en l’avaluació de l’ecotoxicitat per a producció agrícola. A més, representen una millora significativa pel que fa a les metodologies per quantificar fraccions d’emissió de pesticides, així com en la determinació dels impactes d’aquests sobre diferents ecosistemes dins el marc de l’ACV.

Aquesta és la quarta tesi doctoral que es defensa a l’IRTA durant el 2018. En els darrers 5 anys, se n’han completat un total de 40.

Etiquetes: