ESCALPE: Caracterització varietal de la regulació bioquÃmica de l'escaldat superficial en pera
Desplegar menú lateral

Data d'inici:
01/01/2018
Data de fi:
31/12/2020
Programa responsable:
Postcollita
Investigador principal:
Entitats finançadores:
El present projecte pretén estudiar els principals processos fisiològics i bioquÃmics de la pera en la seva fase de postcollita per a determinar els factors claus involucrats en la inducció i desenvolupament del escaldat en pera.
Aquest projecte pretén més precisament:
- Redefinir la noció de maduresa òptima a la collita integrant una noció de maduresa fisiològica i nous Ãndexs susceptibles de predir el desordre abans de conservació.
- Revisar el model bioquÃmic explicatiu de l’escaldat en pera mitjançant anà lisi del paper especÃfic que juguen l’etilè, el metabolisme de l’alpha-farnesè i els processos d’estrès oxidatiu / antioxidants en la inducció i desenvolupament del escaldat en pera
- Establir les relacions entre els canvis bioquÃmics observats i la sensibilitat de la pera al escaldat però també el paper especÃfic que juga el procés d’inducció climatèrica en fred (chilling requirement) en la inducció de l’escaldat en certes varietats de pera.