Desplegar menú lateral

Grup Operatiu Caudofàgia: Estratègies sectorials per a la prevenció de la caudofàgia i per evitar l’escuat rutinari en porcí

Data d'inici: 01/06/2019 Data de fi: 30/09/2021
Programa responsable: Benestar animal

Entitats finançadores:

La implementació dels requeriments particulars de la Directiva 2008/120/CE sobre la protecció de porcs, han estat el subjecte de diferents reunions organitzades per la UE des de 2013 amb els Estats Membres, organitzacions implicades en la producció porcina, científics i experts del sector. A partir d’aquestes trobades, la comissió ha adoptat una Recomanació (2016) per a l’aplicació de la Directiva 2008/120/EC, establint estàndards mínims per a la protecció dels porcs en relació a les mesures per reduir la necessitat de tallar cues. A partir de la publicació de la Recomanació del 2016, l’interès de la UE per tal que la implementació de la normativa fos efectiva ha estat creixent, i s’han dut a terme auditories a diversos països de la UE, entre ells Espanya.

Per tant, trobar estratègies per evitar la caudofàgia que funcionin en les condicions productives i climatològiques de Catalunya és cabdal pel sector per tal de poder donar resposta a la UE sobre si és possible evitar l’escuat rutinari en porcí.

L’objectiu principal d’aquest projecte és estudiar en les condicions productives intensives de Catalunya l’eficàcia de diferents estratègies per a prevenir la caudofàgia, així com avaluar l’adequació dels sistemes d’avaluació de riscos que s’estan començant a aplicar actualment en les granges catalanes en relació a la seva eficàcia per evitar brots de caudofàgia, o per determinar-ne les causes. Amb aquests objectius, el projecte vol donar eines als ramaders de porcí de Catalunya per respondre a un requeriment legal, que representa un repte sectorial, però també vol aportar informació sobre si és possible no escuar de manera rutinària, la qual cosa aconseguiria un altre objectiu estratègic important a llarg termini: augmentar el benestar animal.

Etiquetes: