Desplegar menú lateral
23/06/2020

Tasten 60 vins de varietats minoritàries de vinya recuperades de tot l’Estat

  • En el projecte MINORVIN s’estan avaluant 51 varietats minoritàries de tot l’Estat amb l’objectiu de posar en valor la biodiversitat i el seu potencial per mitigar el canvi climàtic
  • En aquest projecte hi participen centres de recerca de tot l’Estat, com l’INCAVI i l’IRTA

               

Un total de 27 vins blancs, 2 de rosats i 31 de negres estan essent tastats aquests dies per tastadors qualificats del Panel de Tast de Catalunya. Es tracta de vins fruit de la recerca que el projecte Minorvin està portant a terme, un projecte que vol posar en valor la biodiversitat existent entre varietats minoritàries de vinya recuperades a Espanya, i determinar el seu potencial sobre la mitigació dels efectes del canvi climàtic en la viticultura.

El projecte MINORVIN està avaluant un total de 51 varietats minoritàries de vinya de tota Espanya. Es tracta de varietats infravalorades on la finalitat de la recerca és la de poder conèixer la seva resistència a la sequera, la tolerància a les malalties fúngiques com el míldiu i l’oïdi, així com el seu potencial per diversificar la producció de vins.

En el projecte, on hi participen centres de recerca de tot l’Estat, l’INCAVI i l’IRTA s’encarreguen d’estudiar el potencial vitícola i enològic de 7 varietats minoritàries de Catalunya, així com també d’efectuar les anàlisis sensorials de tots els vins elaborats en el projecte a través del Panel Oficial de Tast de Vins de Catalunya.

                     

Aquests vins es tastaran amb la metodologia i funcionament habitual d’aquest Panel, desenvolupat per l’INCAVI i acreditat per ENAC. El tast permetrà conèixer el perfil sensorial dels vins elaborats amb aquestes varietats i estudiar possibles semblances o diferències a partir del producte final obtingut amb cada varietat i mètode d’elaboració.

Aquesta col·laboració s’emmarca dins de l’i2VI, un grup de treball conjunt de l’IRTA i l’INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència en R+D del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Etiquetes: